S večerem

S večerem

Anotace: Lehká báseň s mojí oblíbenou anaforou.

Lampa svítí, oči blikají,
co jiného než jen večer, krásu temna chystají.
Do šatu se odívá, srdce touhu mazlívá,
lásku plnou obměkčuje, skromný pelech zavírá…

Lampa svítí, oči blikají,
ptačí orchestr svou symfonií dozpíval,
ukolébanou červnovou nocí,
malinkou jako hlásek glostný,
radostně den zavíral.

Lampa svítí, oči blikají,
klaním před ní svoje činny,
vykládající vše na papír,
mlsný pach kolem mě chodí,
a ve víru inspirací všemožně se točí.

Lampa svítí, oči blikají,
kolem ticho jest,
brána nebes, hvězd…
Tma černá jako uzel temna,
atmosféru strachu kolíbá,
a vše v ní hladívá.
Jinak na mne svítí cosi v dáli,
žlutou barvu, pachuť strachu,
dlouhá jako chvíle ticha,
vzpomínku mou připomíná…

Lampa svítí, oči blikají,
všechno krásné vyčtu z mraků,
z jejich malebné červeně,
tmou pomalu jed se houstne,
vzduch je cítit zvířenou.
Lampa svítí, oči blikají,
malebnému kraji čítají…

Martinec Vlastimil
7. Června 2005
Autor Chore, 19.07.2005
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí