POTULNÉ BÁRKY

POTULNÉ BÁRKY

Anotace: Taková blbina.

Sbírka: Směsice všeho

Sedla jsem do bárky
a vyplula na řeku,
trošku se pokochat
jarní přírodou.
Pluji si sama,
jdu z věků do věků,
v myšlenkách,
v dějinách,
v současné přítomnosti
pluji si po řece,
snad jenom náhodou.

Sedla jsem do bárky
a plula nazdařbůh.
Řeka se najednou
vplížila do moře.
Po vodě průzračné,
lehce, jak hejno much,
proplula kolem mě
s vlaječkou nahoře
obrovská jachta,
plná veselých lidí.
Žlutě jí svítila plachta

Sedla jsem do bárky.
A jsem tady sama.
Sem tam jen lodička,
po jednom,
po pěti,
někteří v objetí
plují si kolem mě,
slunce svítí,
voda se třpyti
a je tady nádherně.

Sedla jsem do bárky.
Jeden pohled dolů
přes průzračnou vodu,
vyjevil obrazy
padlých bárek.
Trosky lodí a lodiček,
osudy lidí a lidiček,
těch šťastných,
co tudy loni pluli,
však ti,
s provizorním kormidlem,
se v mořskou pěnu rozplynuli.

Sedla jsem do bárky
a mám v rukách kormidlo.
Nechci se rozplynout,
nechci už ztroskotat.
Musím teď prozkoumat
své nové kormidlo,
jež se mi nedávno
samotné nabídlo.
Autor Silvie, 12.04.2008
Přečteno 241x
Tipy 1
Poslední tipující: její alter ego
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí