Prostřený stůl citů

Prostřený stůl citů

Anotace: pro hostitele a hosty u prostřeného stolu na literu

Srovnat se s životem,vyrovnat krok,
smířit se a přitom se usmívat.
Kdo nezažil,neví jak těžké to je.
Však vím,že přátelé přejí,
by smích,radost,láska a pochopení
vyrovnaně byly ve spojení.
Já našla u prostřeného stolu na literu
plno citů,
děkuji a rozdávat budu všem,co potřebují
trochu pohoštění.
Někomu špetku rozumu,
ždibec naděje druhému,
hrníček láskou po okraj naplněný
a džbánek smíchu proti zamračení.
Slzy a smutek v kořence jen tak po dně,
neb kořenit se má skromně.
K obyčejnému přec šťastnému žití
takto prostřený stůl stačí.
Pokud však někdo chce víc,
ať pamatuje,že nemusí mít také nic...
Dobře je mně coby hostu u prostřeného stolu,
ještě jednou velký dík
a písmenka na oplátku
hostiteli i hostům
seřadím v ten nejradostnější šik.
Autor Jarika, 19.07.2005
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí