jarnejsia

jarnejsia

Anotace: ..ako jar

Byť živý,
Živší ako jar
V plnom rozpuku,
Keď zem opäť seje kvety
A klaňajú sa ti svety
Kreslené zelenou trávou
Na biele výkresy
Vlastnej jarnej nevinnosti.

Byť šťastnejší
Ako prvá dúha,
Čo nosí krčah vody
A zalieva mladé lásky,
Hlávky svojho života.

Byť jarnejší
Ako svätostánky
S vôňou prvej snežienky
Trhanej detskou rúčkou,
Krehkou,
Čo ukazovala mi žiarivé slnce,
Vysoko na oblohe,
Niekde medzi oblakmi,
Kde jarný mesiac tvrdo spí
Vo vankúšoch plných lásky.

A len tí smutní huslisti
Na rohu ulice,
Čo hrajú sonáty
Pána Schuberta,
Blúdia jarným ovzduším,
Bez prestávky,
Bez pretvárky,
Hľadajúc len svoje
jarné milenky.

(Vieš,
som jarnejšia,
jarnejšia ako ty.)
Autor adida, 18.04.2008
Přečteno 188x
Tipy 5
Poslední tipující: Franti, Belmon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí