Váhy

Váhy

Anotace: tak všelijak-o životě

V kapkách rosy,
vidíš svoji tvář kamennou,
myšlenkami souženou,
jenž jsou jako vosy.

Krouží stále sem i tam,
hledíš, díky nim nevíš kam,
byl jsi u konce té dlouhé cesty,
jež byla radosti a tresty.

Cesta myšlenek a ideálů to byla,
na jejím konci jsi shledal ji nesprávnou,
kousek srdce Ti uloupila,
vydáváš se na novou neznámou.

Úspěch je jen náhoda,
věrná jako opilý čmelák.
Život je stálá nehoda
a ty ten usoužený chudák.

Odhoď smutek a z krásy se těš,
vždyť ve všem potkáš ji,
pokud ovšem chceš,
třeba i ve večerní smradlavé tramvaji.

Šedé koleje jako hadi
vinou se v dáli,
houpy houp hvězdy svítí
jako čisté zlato,luční kvítí.

Neřezej si rezavou astrou žíly!
Šťastní pro MALIČKOSTI žijí a žili,
hřejivá záře ohně
u srdce pohladí hodně.

Vzpomeň a žij.
Autor Dominik Plesr, 18.04.2008
Přečteno 287x
Tipy 1
Poslední tipující: lucajda89
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí