Báseň o něčem neznámém

Báseň o něčem neznámém

Anotace: Štěstí...

Není toho moc, jak nejvíc to jde.
Není toho tolik, kolik bys chtěl.
Není toho málo, tak akorát.
A co to je? To nevím já sám!

Ale je to všude, každý to cítí,
Je to i tady, vzduchem to letí.
Má vůni medu a jarního květu
A barvu vzduchu, svěžího větru.

Dává to radost, naději a lásku.
I z velké ošklivky udělá krásku.
Dává to smích, radost a štěstí,
Cítíš se skvěle jak žížala v dešti.

Zahání smutek moc smutným lidem,
Zahání nenávist s ledovým klidem.
Zahání žalost, hloupost a zlost
Je to totiž ke štěstí duhový most.
Autor veronicie, 19.04.2008
Přečteno 457x
Tipy 4
Poslední tipující: underwing, Equus przewalski, N.Ryba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poslední sloka...

25.10.2009 13:53:00 | underwing

Dává to radost, naději a lásku.
I z velké ošklivky udělá krásku.

Zahání smutek moc smutným lidem,
Zahání nenávist s ledovým klidem.

Tohle se mi libilo ze vseho nejvic:) Zbytek byl taky moc peknej:)

20.04.2008 11:57:00 | N.Ryba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí