Duše nevybroušených diamantů

Duše nevybroušených diamantů

Anotace: Raftování po životních sinusoidách

Tvarujme vyschlá bláta
do cihel malých nepevných
ze kterých postavíme
opevnění vůči novým
tvorům bahenním
kteří navštíví nás nečekaně
svými stíny nažloutlými
uprostřed louky marnivé
kde květy pyšně provokují
výkřikem barev malebných.

Dnes cigarety dým
se mísí s šedým oparem
pod hradbou zbořenou
útočným deštěm
v přání a myslí stvořeným
kde postavy temné
hájí hradby dobité
obklíčené
loukou marnivou
s květy bez barev.
Autor Jan Urban, 22.07.2005
Přečteno 363x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí