Svíce

Svíce

Anotace: ....i obyčejná svíce může být krásná

Nevěsta s bíle rozžehnutým srdcem
kajícník v kápi cestou k osvícení
bludička hřbitovní a víla dušičková
světluška tvého dětství, co se v dortu schová
jiskřička v očích lidí o Vánocích
lampion lásky s teplem v oblých bocích
vzpomínka na ohně a krby dávných časů.

Plamínek jako dech, a přece mrštně živý
hřeje a svítí, někdy zlostně prská
hýbe a ohýbá se, je-li vyrušen
nechá se pohladit, však lehce, jinak spálí
kolo si udělá jak měsíc v mlžné dáli
potmě si hraje rád - a vydává víc jasu -
a je v něm zemitost i duše, tichý sen
zhasíš-li jej, odejmeš noci krásu
a čeká tě zas všední, uspěchaný den
Autor Dolma, 29.04.2008
Přečteno 331x
Tipy 5
Poslední tipující: jedam, a_tao, WAYWARD, /cnz/
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...velmi chytře napsáno,výborné a moudré obraty,konec chvály. :-)

29.04.2008 19:49:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí