Malé uličky plynových lamp z Amsterdamu..

Malé uličky plynových lamp z Amsterdamu..

Anotace: Vzpomínky a "rádoby delší" Haiku na závěr..

Malé uličky plynových lamp z Amsterdamu..
po nábřeží hravé řeky hedají svou malou dámu,
co lístečky snů ukladá do obálky s adresou:lepší zítřek.
To ona,ne Popelka ztratila na bálu svůj střevíček
a teď bosky běhá u kašny po náměstí.
Zavolám: "Postůj spanilá.."
Ještě Ti garda králů naposled vzdá poctu,
třemi výstřely ze stříbrných kabarin.
a pak pověz mi:
Pro co se tak nejkrásněji umírá?
Pro chuť laciných vín..? asi ne.
Jen pro dívčí klín..

Granáty,vajíčka pro štěstí
voda,oheň,vítr..mír
šepot:Wish you were here
Autor J.M.Ďuryš, 04.05.2008
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: /cnz/
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

k tomuto se může jen přidat.Dimi to řekl moc krásně...

06.05.2008 10:31:00 | galadriela

Nehledej malou dámu s lístečkem, hledej náruč cudné nahoty... Hodně štěstí příteli

04.05.2008 14:10:00 | Dimi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí