V zahradě s šeříky

V zahradě s šeříky

Anotace: Tam kde je tíha všech vyděděných hlav zašitá do polštářů

Bílá je čírá a čiší z ní smrt
průhledným slovem chceš se mě ptát?

"jak smutně se chodí okolo mříží
když kroky tě studí a hlava tě tíží...?"

Bývá to často
že svět se stane menším
a veliké oči pak hledící bez výstrah
kloužou a padají a mají strach
když neslyší cinkot mléčných drah
co odváží je do nebe

více než krásně když voní svět
za bránou kde život už nosí bílý plášť
v karanténě mandal
kde duše a těla přebývají zvlášť
a každá má vlastní usušený spánek
pro soukromé potřeby

bijete hlavou o sebe
a smrtonosných výšek netřeba se bát
vždyť svázali vám vůli
a bláznovství dostává práva
ze ztrápených hlav domy si vybírat

jsou skleničky co nepořežou
a duše které neuzdraví
jen jedna málá dávka ticha

...jsou vzpomínky co nerezaví
Autor Rozárenka, 06.05.2008
Přečteno 332x
Tipy 14
Poslední tipující: Vlk v rouše, el viento, kokeš od pana krbce, Severka, Dedillope, kavec, Psavec, igniss, mosquito, Bíša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná moc

26.05.2008 14:36:00 | Vlk v rouše

Je moc hezká...
ty čtyři poslední řádky se mi vryly hodně hluboko pod osrdečník...*

07.05.2008 17:36:00 | Severka

...tak ta je moc vydařená a líbí se mi , hlavně ten její konec ...přeji hezký den Jirka

07.05.2008 07:26:00 | kavec

Ano, je moc pěkná.

07.05.2008 00:07:00 | Psavec

Líbí se mi:) moc :)

06.05.2008 19:41:00 | mosquito

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí