Volný verše o papírových dracích a růžích

Volný verše o papírových dracích a růžích

Anotace: Kdybych já tak věděla, proč jsem ji napsala... Nebo aspoň, o čem je či pro koho je. Zapomněla jsem to, nebo jsem to nikdy nevěděla?

Papíroví draci pálej
nad oblohou svý křehký bytí

Za deště sní o nočních rybách
pečícím papíru
a krabicích na sny na dně skříně

možná rozkvetou
květama z papíru
pravidelně zalívaný

Když stříháš růže
trháš jim trny u kořenů
a než bys je svázala do snítek
raději krvácíš

Suchá jarní tráva hoří
krouží po obloze
- továrna na umělý mraky

Jsem vzteky bez tebe
a já zůstala jinde
Vážeš mě do snítek

Když zhasneš o půlnoci
je blízko k ránu
a vlasy ti voní kouřem ohně
Na tváři máš šmouhu od sazí
nebo od trní

Princezno upálených draků a pokácených růží
Přečteno 397x
Tipy 17
Poslední tipující: pejrak, Neexistujíc a její ruce od krve, 6thSun, Lukáš Rymeš, Sexy-myšák Jerry, jedam, Lisa.Ginmi, Muriel, Hannazka, LisSe, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá.
"Když stříháš růže
trháš jim trny u kořenů
a než bys je svázala do snítek
raději krvácíš."
To se mi líbí. Je to takové plné dětinsky vznešeného vzdoru...

19.05.2008 22:36:00 | Sexy-myšák Jerry

Jsem vzteky bez tebe... suprová věc...

17.05.2008 16:07:00 | jedam

Jsem vzteky bez tebe... to je moc hezkej obrat. A vůbec moc povedené dílko! :)

09.05.2008 13:34:00 | Hannazka

su ráda že jednou vím o dílku přesně to samý co jeho autor :o)
sou tam moc hezký momenty a jako celek je to pro mne příjemný kromě toho že hezký :o)

07.05.2008 19:22:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí