Balada o životě

Balada o životě

Anotace: jen čtěte..

Já poutník, možná blázen jen
po cestě bosý kráčím
bičem a ohněm mučen dnem
k noci svůj smutek vláčím
přestože slunce na nebi kvete
já hynu, deštěm utopen
pýcha a nenávist brzy mne smete
nikdy již nebudu zachráněn
a spoután duší vprostřed lidstva
svůj kalich s jedem pozvedám
dnes jsem a budu pesimista
sluha a otrok, navždy sám
smrtelná číše k ústům se blíží
hlavou mi život probíhá
mé smutné oči chvíli se vzhlíží
na stěnách odraz komíhá
zlověstné zlo již rakev chystá
hobliny lítají od lýka
vypil jsem do dna, práce je čistá
pohřběte mrtvého básníka!
Autor Frosty28, 07.05.2008
Přečteno 394x
Tipy 2
Poslední tipující: Psavec, Alan Black
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí