Černá paní (společně s igniss)

Černá paní (společně s igniss)

Anotace: Střídajíc navzájem tvorbu svou, našli jsme řeč společnou ...

..noc je černý páv
jež každý večer přichází; bez pozvání..
..vítr rozprostře černý háv,
který mu strhne; bez váhání….

. . jdoucí pod slavobránou černá paní,
jeden i dva to v černém hávu..
..kráčejíc oděna v šat paví,
zlu světa provolávající slávu..

.. tu přestali ptáci pět,
i otřásl se celý svět..
..náhle jen ticho a tma tmoucí,
a černá paní vševědoucí..

..všude jen kámen a temná hora,
kdopak jen tuhle kletbu zdolá..
..a vůkol všude přítomný strach,
měnící všechno kolem v prach..

.. zlověstné ticho na vrcholu temné hory,
co černá paní světu poví..
..aksamitový šat ve větru vlál,
kde páv s perutěmi stál ..

..smrt kol hory obchází,
vítána je bez nesnází..
..černá paní smutek nosí,
zlo rozsévá a krásu kosí..

..zachraňte svět, lásku, krásu,
přineste všem lidem spásu..
..není již pozdě toto chtíti,
ke štěstí svět přiblížiti?..

..skálu v rovinu rozmělní,
kámen v růže promění..
..konec tomuto prokletí,
začíná nové století..

..páv se v zeleň plání pohrouží,
s pýchou krásu světa rozloží..
..radost a láska navrátí se v svět,
páv bude krásnou píseň pět..
Autor ReLaXáToR, 07.05.2008
Přečteno 329x
Tipy 3
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedla se

10.06.2008 15:00:00 | Ewineccka

Ta temná hora! O tom budu přemýšlet.

07.05.2008 22:01:00 | Juan Francesco de Faro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí