RAK

RAK

Anotace: pieta veselí

Dusot beznohých baleťáků
V tmavém předsálí
Melodie hříček prstů
Ulepených od sazí
Dunící torza modlí se k bohům
Žádný neschází

Pokrývači záplat
Na tříslech smutků
Pokyvují šlachy
Steheních plovoucích sitků

Na černo odbarvené děti
Probodané šedou ocelí, spí
Horizont končí
Zapadá třetí slunce
Krví spocený stín
Zatíná kostnaté dásně
Dýchá v zakouřeném tichu splín

Průvan z východu
Fosforečné napisy z viněty
Varovaly
Někdo je necítil
Někteří v poklidu rytmu
Kolombovo prokletí vdechovali

Ledová ruka mluví

Dotýká se

Zatáhnu dveře
je konec.
Autor Lipschowski, 15.05.2008
Přečteno 250x
Tipy 4
Poslední tipující: 6thSun, 11477
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle mně oslovuje...tohle miluju

15.05.2008 21:24:00 | 11477

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí