Vojáku

Vojáku

Anotace: x

Tam na daleké pouti,
pod hřbety zmrzlých obrů
ve stepích prašných planin,
klečíš bez pohnutí.

Cíl v puškohledu.
Ty pancéřová pěsti,
Víš vůbec na čí popud,
vraždí tvé poselství?
Páchnoucí mrtvolky dětí,
pod vlajkou vítězství,
křičíš do světa,
svou bílou hvězdu
v modrém poli.
Nehledej odpovědi
v prázdném zásobníku.
Z obrazu zbudou střepy,
sotva se někdy ztratí,
do suchých trsů trávy
neupadnou a ozvěna
posledních výkřiků,
je nepolapí.

Zamiř a pal vojáku!
Autor Rick, 19.05.2008
Přečteno 239x
Tipy 2
Poslední tipující: saddova, blue
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi pekne slovni obraty, ackoliv ta posledni veta mi prijde nadbytecna, nelibi se mi tam, jinak velmi pekne a bohuzel i smutne, kolik pravdy se v ni skryva

20.06.2008 22:24:00 | saddova

tam v pouštích Afghánských
sním o tom
co je mír a co hřích

20.05.2008 15:36:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí