Růže z popela

Růže z popela

Anotace: Tento název původně patřil čtyřverší, ale pouhé jeho zaznění dalo vzniknout této básni.

Uprostřed popela
Našel jsi růži
Poupě něžné a bílé
Vítr ho rval

Okvětní lístky padaly
Ještě nerozvité
Umíraly tiše

Ty jsi je sbíral
Měls jich plnou náruč
A ony stále padaly
Tak bílé a neposkvrněné

Poupě se rozvíjelo
Ztrácelo svou krásu
Rostla mu nová

Byl jsi jím okouzlen
Lístky ti z rukou padaly
Vyrůstaly
Měnily se v popel

Popel který bodal
Křičel jsi
Když růže zrudla

Hrdino noci bláhové
Měls vědět
Že růže
Mají trny
Autor Rikitan, 26.05.2008
Přečteno 323x
Tipy 10
Poslední tipující: Lachailla, Květka Š., Já Esther Ruth, Psavec, Churry, elfkan
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, to je pěkné :o)

05.10.2008 17:50:00 | Lachailla

a ty trny do krve bodají když si ručičky pozor nedají
když ty růže trhají...

16.06.2008 14:42:00 | Květka Š.

ty jsi mi nějaký génius..... óóó. krása. skutečně.

08.06.2008 19:54:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí