Poznámky

Poznámky

Anotace: Vracela jsem se přes Karlův most teplým večerem domů a začala jsem si pobrukovat melodii... Za chvíli mi vyskočila i slova nové písničky. Napsala jsem si je do diáře na stránku nadepsanou "Poznámky"...

Představ si svíčku v šeru,
jak svítí na nevěru.
Ruce si nemyješ blátem,
už všechno nekončí ránem.
Zlé světlo rozlilo tmu,
padám na špatnou stranu...

Jsi má lahvová tříšť,
co nikdo nepochopíš.
Má milá vlnka v moři,
krvavým sluncem hoříš.

Chci být tvé slunce noční,
a zamknout východ boční,
nevím však kolik lodí
musí mou hradbu zbořit,
abych pochopila,
že nejsem mořská víla,
zakletá.

Představ si svíčku v šeru,
jak svítí na nevěru.
Ruce si nemyješ blátem,
už všechno nekončí ránem.
Zlé světlo rozlilo tmu,
padám na špatnou stranu...

Chtěla bych vypařit se
a spršet do tvých dlaní.
Ať pýcha roztříští se,
jak lampa o topení.
Střepy jsou mrtvá srdce,
slitá v křivé mozaice.

Nechci ji rozlepovat,
bez ní svět objevovat.
Ruka se ruky chytá
spolu s ní jde do ticha
a špitá...

Představ si svíčku v šeru,
jak svítí na nevěru.
Ruce si nemyješ blátem,
už všechno nekončí ránem.
Zlé světlo rozlilo tmu,
padám na špatnou stranu...

Představ si svíčku v šeru,
jak svítí na nevěru.
Ruce si nemyješ blátem,
už všechno nekončí ránem.
Zlé světlo rozlilo tmu,
padám na tvojí hranu,
raněná.
Autor Morgana la Fay, 29.05.2008
Přečteno 340x
Tipy 4
Poslední tipující: Squat_the_world
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no, já si tu melodii dokážu živě představit:) překvapilas mne...je to totiž výborné! ST

15.10.2008 23:31:00 | Squat_the_world

Hned, jak jsem si přečetla anotaci, jsem si říkala, že ti sem napíšu, že bez té melodie to není ono.. a vida! Františka mě předběhla;)..

07.06.2008 15:00:00 | fialová

jsem rada, ze tu pokracujes...jinak k basni: asi skoda, ze to neslysime jako pisnicku. Pisnovy text totiz clovek vetsinou neoceni, chybi tam ta druha pulka. Tak mi to nekdy zazpivas :-) poslednich par vet je vybornych.

31.05.2008 11:30:00 | Franti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí