Sen

Sen

Anotace: ...

Z odrazů hvězd na mořské hladině
bílý kůň pegas popíjí hlásku
hlad svléká kabát v daleké končině
Romeo Julii vyznává lásku
slunce se koupe v nachové lázni
racek se třepotá do rytmu valčíku
měsíc se schovává zajatý bázní
a ty tu stojíš jako vzor básníkům
cinkání kamenů probouzí zemi
stonožka zkouší si taneční botičky
Kolumbus pluje s loděmi třemi
a lyra s kytarou brnkají písničky
zlo v kleci huláká zajato vzpomínkou
rozkvetlá růže prochází Prahou
maličké batole hraje si s maminkou
láska si zahrává s překrásnou snahou
vylitým vínem krvácí chodník
umírá střízlivost střídána blbostí
skinheadi bourají Stalinův pomník
prase se podává k večeři výsosti
Spojené státy chlastají ropu
v Bagdádu sněží krvavý písek
jety se houpe na zmrzlém stropu
v jezeře plave houf smutných třísek
andělé mávají palmovou větvičkou
Beruška s Ferdou malují sýkorku
smutek se nadšeně objímá s kapičkou
babička Němcová hubuje Barborku
Pralesy pláčou v půlnočních úborech
poslední ryba ve vodě dusí se
prezident umírá utopen v úkolech
naštěstí skončil už tenhle divný sen.
Autor Frosty28, 02.06.2008
Přečteno 278x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Borecká
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ještě ne..ještě neskončil..ale o Lyře si nechávám ráda zdát...

08.06.2008 09:13:00 | Iva Borecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí