Ódy pro dívky

Ódy pro dívky

Anotace: Tak tyhle verše vznikly na školním výletě, když si naše učitelka umanula, že bude "den žen" a žádala pro každou dívku složit pár veršů. Jak to dopadlo můžete sami zhodnotit:)...

Anička

Hudba to je srdce Tvé,
zpívá si jen písně své,
tak Ti přejem tento den,
ať Ti vyjde každý sen.

Denisa

Jak ozdoba kopretina,
ve vlasech jiskří a září,
vše je náhle prkotina,
Tobě se vše daří.

Eva

Jak klidný vánek nenápadná,
procházíš těsně kolem nás,
však uvnitř jsi tak záhadná,
skrývá se v Tobě žár či mráz..

Jannie Ha.

Ať Tvůj nový účes temný,
či Tvůj na rtech úsměv jemný,
ať řeknou nám, ba přímo křičí,
kdo Tvůj mladý život ničí.

Karolína

Známě Tě jen krátký čas,
a přec Tě máme rádi,
snad sejdeme se spolu zas -
jsme mezinárodní kamarádi!

Káťa

Ať pěkný stan či velká chatka,
stále je tu hlavní Katka.
Že ji neznáš? To mě mrzí..
Támhle je! A nebuď drzý!

Pája

Francouzština, to je štěstí,
jak tak koukám pro Tebe,
snad Ti život cestu klestí,
přímo, rovně do nebe.

Péťa

Za žádné krásné poklady,
ten celý svět tu kolem,
neklade nikdy žádné úklady,
když procházíš se sama polem.

Verča

Ve chvílích, kdy Ty se směješ,
když slýcháme Tvůj pěkný hlas,
my chceme to, co ty si přeješ,
ať mrakodrap či luční klas.

Zuzka H.

Láska a cit k umění,
k Tobě prostě patří,
smutek v úsměv vymění,
každý, kdo Tě spatří.

Zuzka T.

Naše Zuzka, dívka skautu,
každému se vyhne autu,
přátelská je ke všem dost,
buď rád, že jsi její host!

pí. třídní. prof. Iva

Snad žáci nejsme tolik bídní,
Vy jste tu šéf - naše třídní -
dějepis Vám v krvi proudí,
i do nás se sem tam vloudí.

sl. prof. Radka

Ceníme si Váš smích líbezný,
více než hodný princezny.
Snad čeština není úplně Vaše žití
a důchod Vám snad zkrášlí šití.
Autor Ludvyx, 06.06.2008
Přečteno 264x
Tipy 2
Poslední tipující: Keira Fey
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí