Myšlenky života

Myšlenky života

Anotace: je to tak...hezký čtení...

Žijeme svůj určítý úděl,
Já, abych svět viděl…
Očima krásu pozřel…
I Já mám svůj úděl…

Jsem jeden z několika desítek tisíc…
Hledící na jasný měsíc…
Osudu krásnému, i zlému jdu vstříc…
Vždy umřeme, a v okamžiku se zrodíme,
Probudíme se z okamžikového snu…

Zase mladí, a s posláním…
Vykročím s ním…
Do světa ho vykřičím…
Moji rodiče splnily, a to jsem já…

Kráčím po cestě, jenž sem pošlapal,
Aniž bych věděl, v minulém těle…
Ptám se zmateně…Jsem to já?
Na tom portrétu muž, kterému se podobám…

Naděje a duše umírá poslední…
Žít není odérní…
Zemřít bývá pocta…
Narodit znamená sláva…

Radujme se, pokud to jde…
Nebo jako ty, odejde…
Jen po tobě vzpomínka pobude…

Přečti to znovu, a pak ti to dojde…
Autor Ty, 11.06.2008
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí