Ze života...

Ze života...

Anotace: ...vzešlá z deště...

'
Obloha pláče a pláče,
pláče vstříc úrodě příští,
ptáče si po větvích skáče,
kapky se o pera tříští...

Vesele hopsá a létá,
jeho život však krátký,
u nás větší je naděje,
můžem se ohlédnout zpátky.

Malý tvor - malé starosti,
to člověka větší tíží,
prohry, zrady a zklamání,
k tomu Kristus na kříži...

Smutek a veselí, radost a žal,
tak už to v životě chodí.
Dýcháme, žijeme, trpíme,
dokud nás Cháron nesveze lodí.

Těšme se tedy z každého dne,
byť starosti větší máme,
kdy všem lidem, co si to zaslouží,
svou lásku a něhu dáme.
.
Autor poustevník Jirka, 17.06.2008
Přečteno 399x
Tipy 12
Poslední tipující: BARBYE, kouzelníček, jita.1965, Inge, Holis, fuu, WAYWARD, sýc, Lorraine
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milá..

16.05.2009 14:29:00 | BARBYE

Tady jeden bodík dáme,
I když maličko se upejpáme.
Báseň tato moudro poví,
Bohu žel jen obyčejnými slovy .

18.09.2008 08:44:00 | kouzelníček

Pro mě moc krásná (obsahem i formou).

13.08.2008 21:09:00 | Inge

...procítěná

06.08.2008 13:53:00 | WAYWARD

Moc pěkná, teprve sdělená radost jed radostí- i automat říká-VAR

17.06.2008 09:14:00 | mistrál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí