Pohádka

Pohádka

Anotace: Asi jsem už moc dospělý.

Povídám, povídám
pohádku
o vlídných tvářích zmizelých
ve mlýnech
osud drtící
na mouku plnou červů
hladových z nudy nové doby
ve které chtivé sufražetky
mávají biči zuřivě
nad těly znavených hřebců.

Malé Karkulky
pasou plavá hříbata
která dnes v hravosti
skotačivá jsou
pouze z důvodu prostého
by načerpáním bujarosti
mohla sklonit hlavy pokořené
v podobě vraníků zpěněných
jimž ostruhy stříbrné
rozedraly slabiny do krve
barvy granátové
a její stopy zdobí
lýtka princezen.

V lese si vlci vilní
lízají srst svou v účes frajerů
za měsíční vůně kapradí
v touze
vyrazit za pachem krve ran
za parfémem
rozjitřených komtes
které biče odložily
unaveny ržáním hříbat
nyní již dospělých
a nahé v mocné rozkoši
se třesou
v perlách rozrosených slz
ukradených mocí tajemnou.

Povídám, povídám
pohádku
do noci plné deště
a piji horký čaj.
Autor Jan Urban, 08.08.2005
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nečetla jsem tvou odpověď..až nyní..a dost jsi mě rozchechtal..díky :o))

06.09.2005 14:59:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí