Jablko bohů

Jablko bohů

Anotace: něco o nezdravém sebevědomí antických bohyň, a o čaromoci posměchu.

Podej mi jablko
jestli mi patří.
Nechceš-li radši jej
rozpůlit na tři.

Vtip je to šibalský,
není však trefný.
Bohyně nevládnou
sestavou krevní.

Tak si dej bacha
kam jablko hodíš,
sic v boji u Tróji
víc nepochodíš.

Tak dej mi to jablko!
Patří mě jediné-
šťastně ti zařídím
tvé štěstí rodinné.

A jestli snad jablko snědl jsi,
s ním cudnou bohyni svedl jsi.

Tak dej si bacha
kam jablko hodíš,
sic v boji u Tróji
víc nepochodíš!
Autor Badya, 20.06.2008
Přečteno 243x
Tipy 6
Poslední tipující: Jin, Psavec, sarycek, Dilla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí