Růže

Růže

Anotace: ..prostě básnička o pomoci, za odměnu daruji růži..

Neznámá duše bloudící světem
s úsměvem na tváři, co nedrží nahoru
to jsem já, to jest můj popis,
krásná a rozverná, a přece jen...
..sama.

Kdo zachrání mě, tomu dám růži,
bílou, růžovou, měsíční, planou, oranžovou, žlutou...
...vyberte si.

Rudou si však, promiňte vážení,
nechám pro sebe, protože
ta je jen pro toho kdo do srdce mi
vytetuje pět písmen...
...láska.

Ostatní, mají však na výběr,
však rozmýšlejte se s rozumem...
Bílá říká
Soužím se, neboť jsi mnou opovrhla,
což nebyla by jistě pravda...
Růžová říká
Věř mi,
to bych ráda, nesvedu to...
Měsíční říká
Nemohu se nasytit chvil s tebou prožitých,
to by bylo krásné, však byla by to jistě lež...
Planá říká
Tvá láska nepotřebuje ozdob,
ale jaká, jaká láska?...
Žlutý říká
Žárlím na tebe,
z čehož smutná bych byla...
A oranžová, oranžová voní
Touha,
přesně tu já bych si vzala,
toužím, toužím..po čem vlastně?
Po marnostech života?
Ne..po lásce a pochopení,
po přátelství...po všem, krásném...
...nedosažitelném..ne pro mě.

Tak rudou růži zahazuji....
bez naděje umírám...
na poli plném jiných růži - barevných jako duha....
však rudá, ani jedna.
Autor lady_esik, 24.06.2008
Přečteno 234x
Tipy 6
Poslední tipující: Petbab, Gabi, Literinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

růže nezahazuj.. rudou teprv ne

25.06.2008 12:26:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí