znamení

znamení

Anotace: ..odpověď na Vaše otazníky..v jakém jsem znamení???

Jsem vedví rozpůlená

Uvnitř mne dítě dlí..navenek zralá žena
Jsem často stojící..však přitom roztančená
Finančně chudičká..niterně zajištěná
otec i matička..po lokty..po kolena

a jednou nohou na silnici..a druhou na chodníku..
na hlavě věnec růžolící..v srdci vraženou dýku..
jsem vánek kdesi na nebesích.a třaskot uvnitř země
jsem vůně sosen na polesí…však mnohdy vidím temně

jsem hudba libě cinkající..i burcující nádobí
i panenka poslušně spící..(poslušně spící rádoby:o))
jsem květ co kvete na palouku..i masožravá příšera
jsem malé pírko do klobouku..věrnost.. ve snech i nevěra

bojovník v gala ošacení..šumící příboj na moři
i pivo, který dobře pění..a plamen, který zahoří
hubatá holka na předměstí.. i komiksová kočička
kliďas, co dá ti třeba pěstí..a náhle pusu na líčka

zurčící socha u fontány…růžová mašle do hlavy
heslo u vratké slavobrány..co nové lidi pobaví
jsem stará vráska mladé mysli.. a duha na obzoru
čaroděj, který kouzlí s čísly..i láska na pozoru

divoký jezdec v plném trysku…lenoška v obýváku
a plný pekáč dobrech řízků..i strašák v poli máku
jsem harémová tanečnice…i bowlingový triple kříž
a celoroční slunečnice..s kterou se nikde neztratíš

jsem posluchačka vytrvalá..kaplička - zpovědnice
naivní milá holka malá..však v mžiku uličnice
jsem hlučný metal na jevišti..vodopád tříštících se vět
i strach, co soprán táhle piští..a hlava tvrdá co jde vpřed

jsem smírčí soudce pro ostatní ..a lesklá vážka na řekou
i tenká linka přes obratník..co na věky už bude svou..
jsem mnoho barev na paletě..jsem román rozepsaný..
pár žhavých jisker na kometě…tvor velmi nespoutaný..

jsem elegance kanceláří...i rebel v silných strojích
dračice co se mírně tváří..děvčátko, co se bojí..
a pes, co věrnost nepředstírá..kuchařka k pohledání
jakási daná vnitřní víra..co nadarmo se neuklání..

to všechno jsem..a mnohem více..báseň by byla dlouhá
i voňavá..i kapající rozhořelá svíce…tak pomíjivě pouhá…:o))
Autor šuměnka, 10.08.2005
Přečteno 415x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Nemohla jsem se odtrhnout, jak jsi mne pohltila

03.05.2006 22:59:00 | Mirka Hedbávná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí