Alej lip...

Alej lip...

Anotace: Jednou jsem chtěla zkusit napsat něco trošku jinýho a takhle to dopadlo...

Dal táta dcerce pusu na víčko,
do ouška zašeptal: "Spi sladce sluníčko".
Děvčátko mrklo na něj modrými kukadly
a odvětilo: "Tati, krásné sny".
Ráno do školy, pak zpátky domů,
cestou kol aleje lip - těch věčných stromů,
avšak tentokrát měly stromy větvě polámané,
jedna za druhou ta lípa chřadne.
Den po dni rychle ubíhá,
až jednoho dne do modrých oček táta se už nedívá.
Když na zem z nemoci dopadl poslední lipový list,
iluze o životě někteří přestali mít…
I v srdci malé dívenky s očkama jak pomněnky,
žal, stesk a lítost byla,
ne tak kvůli uhynulým lípám,
jako kvůli tátovým utichlým větám.
Autor Kiri Kiri Kiri, 08.07.2008
Přečteno 227x
Tipy 3
Poslední tipující: Rafi..., Kovik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná těším se na další.

09.07.2008 10:29:00 | Kovik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí