Abeceda života

Abeceda života

Anotace: Co dodat...

A jako andělé, co žijí jen v nebi prý
B jako blankyt, který na obloze upoutá pohled Tvůj
C jako citrón, co zmrazí úsměv znenadání
D jako dálka, pro kterou probrečíš noci půl.
E jako elipsy našich životů, co se protínají
F jako fyzika mezi námi
G jako Grónsko, kde horoucího života není
H jako hranice, které mezi člověkem a člověkem vždy stály.
CH jako chlad některých s vyšší mocí
I jako interess každého jednoho z nás
J jako jabloň, co plody každoročně nosí
K jako kopec, na nějž cestu jenom Ty znáš.
L jako láska, ten nejsilnější cit
M jako milovat, milování či milován být
N jako náležitost, co v srdci ukryta jest
O jako osel, hloupost je jen pouhá jeho lest.
P jako pýcha, za kterou tě nikdo nemůže mít rád
Q jako Quasimodo, jehož všichni kvůli vzhledu odsoudili
R jako ruka, co podá ti přítel a nebude se ptát
S jako sláva, pro kterou již tolikrát jedni druhé zahubili.
T jako tajemství, jenž má každý z nás
Ú jako útěk do snů, do těch vysněných krás
V jako výhra, která ne vždy je spravedlivá
Z jako závist, jež na každém rohu číhá.
Autor Kiri Kiri Kiri, 09.07.2008
Přečteno 265x
Tipy 1
Poslední tipující: Jahodová kopretina
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí