Koncert (života)

Koncert (života)

Anotace: ...už to bude 14 dní... (G.Mahler,symfonie č.1,D dur)

Jako kapitán
na lodním můstku.
Nad pěnou černobílých vln.

Jsem oslněna jejich třpytem.
Přikována.
Boty už netlačí.
Hlava bolet přestala.

Jsem plna po okraj...
tónů
emocí
sebe...?

Dotklo se mě prstem Nebe.

Nechápu tu hudbu,
ale cítím ji.

Jako jemné chvění,
jako bubny v srdci,
jako mužské dlaně.

Kdybych se nedržela
křesla odhodlaně,
už bych vzlétla vzhůru....k secesnímu stropu.

Vidím se, jak nohama do rytmu kopu.
Jsem červený balónek,
na poutku od kabelky.
Ne malý ani velký.

Stoupám výš a výš.
,,Už mě pustit smíš",
mávám na kamarádku.
Pouští mě nerada,
můj lístek zbyl jí na památku.

Kolem a pode mnou lidi,
hudba zní kouzlem -
nikdo mě neuvidí...

Nadechnu se...a stoupám výš.

Nade mnou klenba noci,
hudba hraje,
konečně znám důvod.

Jak v extázi
náhle mi dochází
naprosto VŠECHNO již.

Tohle je můj život...
a já vznášejíc,
objímám svůj kříž.
Autor spare, 09.07.2008
Přečteno 248x
Tipy 28
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Myrja, Chancer, Aťan, Lota, Psavec, rolon, Bíša, po schodech dolů, okapovaroura, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádhera číst

Jsem červený balónek,
na poutku od kabelky... parádní

13.07.2008 10:45:00 | drsnosrstej kokršpaněl

To je jako kdyby tě ta hudba úplně zdrogovala! Je vidět, že byla opravdu kvalitní a tak to má být ;-)

10.07.2008 10:07:00 | Chancer

...nejen Gustav Mahler umí vyvolat pocity, které jsi tak bravurně popsala...jak dobře je znám, jak ráda je znovu, a znovu prožívám...:-)

09.07.2008 23:56:00 | Lota

Tvé verše hudbou podbarvené.

09.07.2008 22:56:00 | Bíša

spare..moc krasne jsi basen napsala.

09.07.2008 21:23:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí