Gothická dívka

Gothická dívka

Anotace: Pro všechny gothické dívky.

Dlouhé rovné vlasy načerno obarvené,
nosí často volně rozpuštěné,
nanáší černé stíny na víčka
a bílý pudr na líčka.

Nehty si lakuje červeným či černým lakem
a při dlouhých cestách vlakem,
vymýšlí si příběhy,
s tajuplnými ději.

O učení se příliš nezajímá,
ráda chodí na hřbitovy, kde tiše rozjímá
a raději než školní učebnici,
přečte si knihu o středověké čarodějnici.

Její oči moudře hledí pod černě nalíčenými víčky,
její ruce něžně obepínají sametové rukavičky,
když venku bouře zuří a blesk oblohu křižuje,
z okna svého pokoje to uchváceně sleduje.

Lidé na ni vrhají zděšené pohledy,
ona však na to nebere ohledy,
každý se za ní ohlíží,
nechápavě si ji prohlíží.

Mnozí lidé ji nemají rádi
a tiše ji pomlouvají za jejími zády,
nejspíš jí však jenom závidí,
její odlišnost, která je ubíjí.

Vždyť nemusí ji chápat, stačí respektovat,
její odlišnost a slušně se k ní chovat,
gothická dívka s temnou duší,
vždyť uznejte - jí ta černá barva sluší!
Autor Charibeja, 22.07.2008
Přečteno 323x
Tipy 14
Poslední tipující: Ještě dítě, mauvais-ange, Puck, Holis, E., Najla, jiljovský, okapovaroura, Bloodmoon, Elesari Zareth Dënean, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach ano, gotika :)

15.12.2008 17:53:00 | Ještě dítě

Moc hezký :) dokonale popsaná slečna!

24.09.2008 16:43:00 | Puck

Přímo vyčerpávající popis. Black No1

24.07.2008 20:52:00 | jiljovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí