Člověk

Člověk

Anotace: Člověk je jako stroj. Pracuje, vůbec nevnímá, života stěží užívá. Hltá antidepresiva a neví, kde mu hlava stojí. A jak většinou skončí? Zničí sám sebe.

Člověk

Člověk je jak zbrklý stroj,
neustále svádí boj,
o život pro život,
jenž je pln nejistot.

Neustále ztrácí součástky,
a většinou už je nenalezne.
Hraje svou každodenní roli,
fádně, už vůbec ne moc líbezně.

Robot, jenž zná jen trápení,
potěšení kdys zahrabal do země,
štěstí chodí kupovat do lékárny,
- bere prášky, aby nemyslel temně.

Člověk je jako temný les,
vydrží neuvěřitelně mnoho,
než nevyřkne poslední hles,
a už nikdy neuvidí nikoho.

Časem, jako kmeny stromů,
i on roste, slouží a pak zase slábne,
už nedává kyslík, není k ničemu,
přežívá, dokud někdo sekyru chňapne.

Všechno v lese umírá
jeden strom je jedním z nich,
ale pravdou je, že posloužil,
jde tedy tam, kde žije smích.

Chtěná smrt není řešení.
I hnízdo ptáků, snažících se usidlovat,
žijících v jeho koruně,
je důvodem, proč se ze života radovat.
Autor mašinka, 03.08.2008
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-), nevim, me se tahle myslenka. clovek jako stroj odjakziva príčí...

04.08.2008 09:10:00 | saddova

"Člověk si štěstí kupuje v lékárně"
to se mi líbí :) a je to pravda, ale kupuje si tam i velkou část života, neb bez léků by někdo možná nepřežil ani angínu.

04.08.2008 00:30:00 | Vanilla Shake

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí