Prasátka

Prasátka

Anotace: né každý je naštěstí prasátko....

Končí tam začátek.
Bílá je černou.
Ohrádka prasátek,
co žerou vše s vervou.

Skupují pozemky
jen ne pro trávu.
Malincí vepříci čuchajíc
prachy a slávu.

Ostatním v ohrádce
životy ničí.
Jen špatný pohled
a…..čuníci kvičí.

Každý sám na sebe,
do svojí kapsy.
Líp jim je bez tebe,
aspoň víc zbude.

Už jenom chvilinku
a ohrádka těsná jim bude.
Za jednu vteřinku
nacpou se všude.

Na Marsu našli si
kapičku vody.
A už si stavějí
vesmírný schody.

Občas se poučí
ze svojí chyby.
Lepší fakt chtějí být,
ale jen kdyby……..

Krmíc se špatnostmi
vepříci rostou.
A z malých prasátek
stanou se…….LIDI.
Autor amatér, 04.08.2008
Přečteno 376x
Tipy 1
Poslední tipující: mada000
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to myšleno že lidi jsou kolikrát horší než nějaký prasátka.......a s tim autorem máš naprostou pravdu:-)je úžasnej

04.08.2008 22:20:00 | amatér

Tahle básnička (báseň ;)) je skutečně k zamyšlení. Možná bych spíš řekla, že z lidí se stávají prasátka, nikoli naopak. ;)

04.08.2008 22:13:00 | mašinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí