VYZRAJ NAD NÍM

VYZRAJ NAD NÍM

Anotace: ... mnoho lidí vidí svět přes růžové brýle. Ale opak je pravdou.

Nemusíš slyšet ani chápat,
musíš se jen ptát,
abys věděl,
že v životě jsi cestu našel.

Někdy se stává, že jsi šťastný,
není jak se někdy zdá – úžasný,
ten život, dobré i špatné zprávy nese,
a štěstí si na tebe ani nevzpomene.

Někdy si myslíš,
a ani nevěříš,
že je všechno pod psa,
když sejme tě kosa.

Jednou je dobře,
může být i hůře,
počítej, že život není divadlo,
však to nějak dopadne, už dopadlo.

Jak jednou svítí slunce,
zebou tě ruce,
tak i jednou se stane,
zrak či sluch tě klame.

Nikdy nevíš koho potkáš,
nebo jestli je závist krotká,
jestli je dnes na umření,
všechno je jedno velké vyústění.

Ač je to tak nebo tak,
věř, že síla tvá je v tobě,
když nad hlavou prolétne pták,
zpytuj svědomí v sobě.

Život směr a cestu ti udává,
a málokdy se stává,
musíš jít kupředu drze,
pak všechno půjde snáze.

Nikdy neodkrývej víc než chceš,
věř, že svět je velká lež,
čekej jako šelma s drápky,
nic už nepůjde vrátit zpátky.

Odvahu sbírej v sobě,
když najdeš strany mince obě,
připrav se až obrátíš kroky,
až budeš utíkat zpátky.

Jestli se chováš jako srab,
utíkáš do bezpečí snad,
a neprorazíš si cestičku,
jsi ten co chce chytit zlatou rybičku.

Musíš se podívat do tváře osudu,
až budeš se ubírat k odchodu,
a věřit v lepší zítřky,
nevěř na ty snílky.

Nikdy nevíš, kdo tě sleduje,
třeba tě život varuje,
naříkáš na hrozné žití,
nedá se nic dělat, zlo tě chytí.

Konec dnům, kdy sedíš v koutě,
když našel si tě,
dej pryč svou zdvořilost,
největší oběť je chamtivost.

Bude se rvát s tebou a nepustí,
on je tma, která tě polapí,
bude čekat až půjdeš s ním,
před tím se raději obrním.

Proto je lepší se uzavřít,
a na zázraky nevěřit,
proti věcem takovýmhle,
v čem musíš vynikat, v duševní síle.
Autor kleibr00, 21.08.2008
Přečteno 225x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to same- rymy, rytmus

21.08.2008 13:34:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí