Princezna ve věži

Princezna ve věži

Anotace: Ne vždycky končí pohádky dobře... Zvlášť když je Honza strašpytel.

Princezna bydlela ve věži,
jenž daleko skryta leží.
Střeží ji silný drak.

Ať probodne srdce drakovi,
radí královna princovi,
ať zabije ho tak.

Princ na dlouhou cestu vyráží,
se svojí velkou kuráží,
i odvahy má mrak.

Jenže když toho draka spatřil,
už nebyl odvážný za tři,
a utekl pryč pak.

V pohádkách se to vždy povede,
že tam hloupý Honza přijede,
a drak mrtev leží.

Jenže tohle není pohádka,
Honzu vystraší dráčátka,
tak domů hned běží.

Jak se princezna ven dostala?
Nijak, prostě tam zůstala,
navždy v temné věži.
Autor Bára Pešková, 23.08.2008
Přečteno 626x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, okapovaroura
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí