Anděl strážný

Anděl strážný

Anotace: ****

Euforie na mně sedla,
jsem nějaká neposedná,
všemu se hihňám,všemu se směju,
na blbý lidi zvysoka . . .
já ale náladu kazit si nenechám,
čistý stůl po sobě svým dětem zanechám.

Až budou na kůru pěti mi andělé,
já zas se budu smát,věřte mi, přátelé.
Až zvony v kostele všechny mi zazvoní,
pak budu teprve cítit se na koni.
Všechny mé bolesti, žaly a deprese
místo mne konečněmůj anděl ponese.

Už teď ho lituji,je celý odraný,
to jak se místo mě stavívá do rány,
putujem pospolu už půlku století,
jen jestli není to pro něho prokletí.

Až jednou budu já takovým andělem,
poctivě budu bdít nad svěřeným tělem.
Snad bude mírnější,v srdci víc pokory,
srandy si užijem v setmělém pokoji.

Budem si povídat, budem se spolu smát,
naučím človíčka na zemi pevně stát,
až pozná v životě bolest a trápení,
řeknu mu, že pláčem na tom nic nezmění,
že jen smích vyléčí bolavou dušičku,
jen věřit musí mi alespoň trošičku.

Pokoru v srdíčku a úsměv na tváři
a dobří přátelé život mu prozáří.
Pak půjdem pospolu cestou i necestou
a všechny bolesti čerti si odnesou.
Autor Ališa, 26.08.2008
Přečteno 294x
Tipy 11
Poslední tipující: jupiter, igniss, okapovaroura, Myrja, Květka Š., Holis, WAYWARD, veronicie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

26.08.2008 23:26:00 | okapovaroura

...za optimismus a obsah ST

26.08.2008 18:33:00 | WAYWARD

Moc se mi to líbí. ;-)

26.08.2008 18:28:00 | veronicie

Zajímavý nápad a pěkné spracování. Jen dvqa rými mi to dost kazí a to andělem - tělem a v posledních dvou verších. jinak pěkná =O)

26.08.2008 18:27:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí