Kolotoč

Kolotoč

Anotace: mému andělovi strážnému

Nevzdávám se, vždyť nemám proč.
Života běží kolotoč
s roztočenými obrátky.

Když ohlédnu se nazpátky,
co za sebou člověk zanechá?

Cílová páska je daleká ...
snad není ještě v dohledu?
Tančím, jak nejlíp dovedu
a podle svého svědomí.

Když občas padnu, zdá se mi,
že na kolenou už zůstanu,
že už snad nikdy nevstanu.

A náhle slyším něžný hlas:
Napřim se, vzchop se, stoupni zas!

A v dálce vidím křídel pár,
vždyť je to anděl, kde se vzal?
Pak strážný anděl odlétá.

Bláznivá žití ruleta
zas se mnou točí, zdá se mi,
přesto jsem šťastná na zemi.

A už zas stojím vzpřímená,
jen oklepu si kolena
a nevzdám se, vždyť nemám proč.

Jen ať se točí kolotoč
vzletů a pádů života,
jen ať si se mnou zamotá.

Děkuji za každou zkušenost.
Vím, že jich není nikdy dost.
Autor jita.1965, 28.08.2008
Přečteno 321x
Tipy 16
Poslední tipující: Pišák, Iva Borecká, jedam, enigman, Holis, Štěpina G, okapovaroura, poustevník Jirka, Myrja, Memento, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (9x)

Komentáře

Jak to zpívá Landa..Padnout a vstát a rány nevnímat..správný přístup k životu.

29.08.2008 20:06:00 | Iva Borecká

Pěkný kolotoč života - i se slovem "stoupni"
Pěkně jsi to poslední dobou roztočila, Jitulko! :-))

28.08.2008 22:33:00 | poustevník Jirka

ST! je za obsah a vyjádření, myšlenku, pocity. Líbí se mi to. Jj, pády a vzestupy ... to všecí známe.

28.08.2008 21:32:00 | NikitaNikaT.

skoda obcasneho rytmusu a nelibi se mi to slovo " stoupni", to je takove divne :-)
ale jinak myslenka se mi libi...

28.08.2008 21:30:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí