Noc s komárem

Noc s komárem

Anotace: ...

Vydržel tam dost dlouho na to být
Sám a slyšet zíííí
Mávnutí rukou
Zíííí a strach
Vzpomenul si na to francouzské slovo
Něco jako re za ví
A vrže vrže, au to bolí!
Plný žluče, moče čehokoliv
Lampa odkapává tik a tak
Studená chodba
V dálce hučí náklaďák
Spát, jen spát aspoň chvíli
Mili mili, ach můj milý
Schovává si strachy pod polštář
Po chvíli…zíííí
Kde je? Tlustý, nakrmený
Navždy čeká nezlomený
Smích pod starou lípou
Jemu nepatří…ať chcípnou
Zas je tu den
Bodnutí do srdce i do nohou a do stehen
Chtělo by se říci, že jen sen
Taková hloupost, tupost, prázdná sláma
Sláva…trocha krve na polštáři
Zíííí…příteli…jen zíííí a ven!
Autor Petr Miroslav, 12.09.2008
Přečteno 339x
Tipy 12
Poslední tipující: JardaCH, isisleo, AlenaMarieK, Marfuša, labuť, Elisha, Květka Š., Lota, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... zííí ... zííí ...

16.09.2008 08:56:00 | JardaCH

..trpělivě čekat na správnou chvíli..
..bývá odvaha..

14.09.2008 19:22:00 | isisleo

...já vím, že tahle dokonalá báseň vznikla z hlubin Tvé neklidné duše...ale mě tak úžasně pobavila a naladila, že jsem za náhodu, kdy jsem si ji právě teď přečetla, velmi vděčná...:-)

12.09.2008 14:12:00 | Lota

...působí to zvláštně tip

12.09.2008 14:00:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí