Kouření může zabíjet

Kouření může zabíjet

Anotace: literární soutěž-účast povinná. tak co mi zbývalo?

Ministerstvo zdravotnictví varuje:
Kouření může zabíjet.
Jako už stokrát přečet varování
a prázdnou krabičku ze stolu smet.

Zapálil si další
-ten den už aspoň desátou-
odůvodnil si to tím,
že zchladí hlavu přehřátou.

To nemá jenom z přemýšlení.
-od nedopalku chytl dům.
Do nemocnice? Do vězení?
Bude to splácet hasičům.

Jo dluhy-to ho jednou zničí.
Ne tabák, jak si přečetl.
„Jděte s tím někam!“ vztekle křičí
z okna, aby kouř nevdechl.

Plíce v hajzlu
beztak má za ty roky
Než přijedou záchranáři
dělá poslední kroky...

Budou tu pozdě, pomoc marná.

Kolem projde stará žena.
Tak to je další-udělá čárku.
Za kouření velká cena.

A ministerstvo zdravotnictví varuje:
KOUŘENÍ MŮŽE ZABÍJET.
Autor Kristine Clary-Aldringen, 21.09.2008
Přečteno 256x
Tipy 1
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí