- - - - -VOJÁK na lodi *** *** *** *** ***

- - - - -VOJÁK na lodi *** *** *** *** ***

Anotace: Vzpomínka na nevinné hrátky ve vaně:)

Zpěněnou hladinou se brodí
piksla po laku
a na té v uvozovkách lodi
pluješ, cínový vojáku,
a tápeš, v lůně vany opuštěný,
hledáš břeh, leč jen bílé stěny
se vzhůru všemi směry pnou
a věz, tvou plavbu pochybnou
má na svědomí dětská dlaň,
jíž se svou lodí napospas byls‘ ponechán…

Vojáku, vydrž, přijde máma
s vyžehlenýma ručníkama,
do jednoho z nich zabalí
toho, co v hračkářství zná všechny regály,
co vykoupil tě z nudné role zboží…
Leč až z něj vyprchá dítě,
zatratí tě,
by moh‘ svou vlastní bludnou plavbu prožít…
Autor china white, 21.09.2008
Přečteno 410x
Tipy 8
Poslední tipující: Puck, seed.misulka, Bíša, PrincessOfTheNight, janewe, saddova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super, super, super :D

06.11.2008 16:35:00 | Puck

to je nádherné originální dílko

21.09.2008 20:02:00 | janewe

prvni sloka vyborna, jen bych malinko pozmenila formu

21.09.2008 18:42:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí