Sen smrti

Sen smrti

Anotace: snít či nesnít ?

Pobíhá dívka po hradním dvoře ,
hledá v kuchyni , ve spíži i v komoře .

„ Copak jsi ztratila maličká ?
Paprsek slunce na líčka ? „

Dívka se na chvíli zarazila :
„Já sen dnes ráno jsem ztratila ! „
Pak běžela zas dál . Běhala , volala ,
sen krásný zoufale hledala .

Její uspěchané kroky teď se zastavily ,
její ústa rudá toto pravily :
„ Panebože co to dělám ?
Na dně studny sen svůj hledám ?
Tam naleznu jen smrt ,,,
brr,,už cítím její studený pařát
jak odedna se po mě natáh !
Rychle , honem pospíchám nahoru
přes hradby vyhlížím k obzoru .
Ach oddechla si moje dušička ,
lehká jsem jako peříčka .
Za sny do nebes se vypravím
a už sen svůj nikdy neztratím . “

Tak dívka dolů z hradeb skočila
a se životem svým skončila .

Popletena krásným snem ,
dala přednost smrti před životem .
Autor Kamuniak, 29.08.2005
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí