Oheň

Oheň

Anotace: co rict?.....snad jen.....napiste mi pripominky

Černým a žlutým světlem oheň tmu proráží,
Tím bolest a strach se snaží trpělivě porazit.
Stejně jako voda na molo neustále naráží,
Vzpomínky se mě snaží na lopatky složit.

Oheň uhasíná, je čas jít sny snít,
Sny o lásce, naději, o cestách života.
Už dávno vím, není lehké člověkem být,
I když hvězda přátelství se vesele mihotá.

Pouze pár zbylých nespavců zde zůstalo.
Při zvuku šesti strun tu ve tmě vzpomíná.
Sou to ti, co je dost životních zkoušek potkalo,
Ti jejichž cestu štěstí bohužel často nemívá.

Pomocí větru kdosi oheň opět rozfoukal,
Ohřál tak těch pár neporažených poutníků.
Těžko najít ty, kdo jim kůly do srdce natloukal.
Nepomůže ani vůně ďáblových doutníků.

Černým a žlutým světlem oheň tmu přepadá,
Poutníci teskné písně už dozpívali před časem.
Na novou cestu láska sílu jim dodává.
Každý jde jinudy za svým duševním hlasem.
Autor lizardka, 29.08.2005
Přečteno 357x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo to se mi líbí..80%

07.03.2006 21:11:00 | airelle

docela pěkný... přečtu si i další.

29.08.2005 22:49:00 | Renatka

docela pěkný... přečtu si i další.

29.08.2005 22:49:00 | Renatka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí