Do koryt vášní

Do koryt vášní

Anotace: Blíží se zima,ale co ten kříž tam?Omlouvám se,ale já ho tam vidím

Do koryt vášní těkavých,
proud líné lásky hynou,
do motýl křídel bělavých
v motýlí křídla splynou.

Z pod stráně pramen lákaje,
k svěžesti zeleň jara,
sníh ze dna hlubin vstávaje,
sníh ze dna se hlubin párá.

Sečteny dny jsou měsíce,
slunce si prožíva křest,
na oči tvé svět těšíce,
ty oči se nedají splést.

V temenech budící naděje,
odplaví rezavou mříž,
zjeví se,než se kdo nadějě,
zjeví se podruhé kříž.
Autor Zdenek, 29.09.2008
Přečteno 249x
Tipy 4
Poslední tipující: jita.1965, zzlatý, WAYWARD, denebrin
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady nevím…

08.10.2008 20:02:00 | kouzelníček

Ta první sloka smysl příliš nedává, tuším překlep

29.09.2008 22:47:00 | zzlatý

Jsem natrvdlý, první sloku jsem vůbec nepochopil.

29.09.2008 09:19:00 | denebrin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí