Branou vnímání mezi dvěma údery srdce

Branou vnímání mezi dvěma údery srdce

Anotace: Dnes jsem prožil něco nepopsatelného...tohle je pokus popsat to:)

Sbírka: Více než malé množství dekadence

Dnes jsem se dostal
přes ten práh
vlastní brány.
Spojení nebe a pekla
za zvuků naprostého ticha
uprostřed meditace
mě rozkouskovalo na
miliardy malých světů,
ze kterých vyrostly
města
hory
a řeky
a pak mi řekli:
Dneska už ne...
A spatřil jsem bílé město
na pokraji pravěkého jezera,
třpytící se božskou září
Neuchopitelného.

Toto se stalo mezi dvěma nádechy.
A v každém mém výdechu byl
celý svět
včetně mě
a příslib Doby snů,
sympatických úředníků
a thajských masáží zdarma.

A každý jeden byl uvnitř mne.
A každá dualita zmizela
v jediném závanu
motýlích křídel.
A čas byl náhle tak
nesmyslný,
jako vánoční nákupy...
Nádech a výdech...
Úder srdce, úder křídel...
Kdo ví, co se mezitím
může stát.
Autor Squat_the_world, 07.10.2008
Přečteno 484x
Tipy 20
Poslední tipující: Marco, JohnyS, Judita, drsnosrstej kokršpaněl, Jiparo, fuu, Ještě dítě, Lota, Myrja, mOBSCENE, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"A čas byl náhle tak
nesmyslný,
jako vánoční nákupy..."

nezbývá, než tě dál rozmazlovat chválou, co nadělám...

22.11.2008 13:53:00 | drsnosrstej kokršpaněl

...touha po podobném poznání mě žene pořád dál...btw. moc hezký

15.10.2008 16:26:00 | fuu

Hm... myslím, že Ti to snažení jde, pěkně napsáno..

12.10.2008 19:46:00 | Ještě dítě

Lota: ale to vůbec ne, jsem schopen vnímat jen velmi malou část reality...ale snažím se:)

08.10.2008 09:54:00 | Squat_the_world

...toto je vnímání mezi dvěma údery srdce...ale všimla jsem si podle Tvých básní, že vnímáš svět, a to je mnohem víc...

07.10.2008 23:26:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí