Nikdy neslibovat

Nikdy neslibovat

Anotace: ...

Přebírám špejle v dlaních
to napadlo mě jenom tak.

Dlouhé
tenké jsou.

Ohýbám je
štěpí se
praskají
pokroucená mysl
lusknutím prstu
v nebezpečnou zbraň se mění
paragraf.

A přibývá jich.

Je jich čím dál víc
těch kousků lámaných
párátek do zubů
na stole
decentně upravených
bodce pod hradbami
na ubrousku co leží
Eiffelova věž
ježci z kaštanů
jež v předpokoji stojí
dávají tušit
že bylo krásně
a že je fajn
zas tu být.

Splň slib
i kdyby to mělo stát život!

Pojďme se milovat.

Nechme vstoupit na tento svět
druhé
rovné
nesmrtelné.

Až louskat prsty budou si
do taktu zvonů katedrál
do dvanácti počítat
a pak znovu
zas a zas
až toho jednou ubude
maně budou naslouchat
a tušit že
duní čtvrt
půl
třičtvrtě
celá.

Zda CELÁ je pravdou
nikdy neslibovat
nikdy neselhat...
Autor cevert, 08.10.2008
Přečteno 301x
Tipy 26
Poslední tipující: Jin, Pišák, Myrja, spare, Dota Slunská, shakespeares, Erion Fate, Chancer, Psavec, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napadlo Tě jenom tak...
sám se sebou účtovat.
Tak nebuď na sebe příliš tvrdý:-)

08.10.2008 21:25:00 | spare

Souhlas s neslibováním...jenže nikdo nezaručí, že když neslibuješ, tak zároveň neselžeš :-(

08.10.2008 17:32:00 | Chancer

,,Odvolávám,čo som odvolal
Sľubujem,čo som sľúbil,,

Myslíš,že si tým,
ruky umyl?...

08.10.2008 11:10:00 | džemo

Velmi pěkné dílko, na mě trošičku smutné, je hodně myšlenkové a pocitové, skvělé obraty a tak trochu mi to cosi připomnělo.

Neslibuji nic, co nemohu dodražet. Někdy člověk selže... snad omylem...

ST!

08.10.2008 06:52:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí