Zakletý básník

Zakletý básník

Anotace: Nečtěte, pokud nemáte na monitoru připevněny opravdu pevné mříže.

Šatna v krabičce od cukru,
co v ní visí dvanáct
šedých uniforem,
je možná místem posledního
odpočinku neznámého básníka.
Nejvíce poezie vždy
nacházel ve spodních regálech
zaprášených antikvariátů
a v kolečkových křeslech,
zamrzlých ve vánici.

Každé ráno se probouzel
jako někdo jiný.
Někdy byl pekařem a nevěděl,
proč po něm tolik křičí
ty vzteklé důchodkyně,
na ulici rozteklé
žárem odpoledního
slunce.
A někdy byl policajtem,
pak rozmlouval s kapsáři
o starých dobrých časech
bez kamer.
Jen jednou byl senátorem
a celou tu dobu
se raději měl za hrobníka
a nevystrčil nos ani na chvíli
z hospody na rohu.
Ale vždy zůstal básníkem.

Až jednoho dne se neprobudil
vůbec.
Bylo to dnes ráno
a mohu za to já,
neboť jsem ho zaklel do této
básně.
Takže to radši nečtěte,
ať neuteče
pryč.
Autor Squat_the_world, 08.10.2008
Přečteno 553x
Tipy 14
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, už ne pernikova princezna, Lota, Ještě dítě, před zkroucením, strašidýlko-střapatý, 6thSun, timotej
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pozdě... ale to kouzlo je moc dobrý, hned tak nevyprchá

22.11.2008 13:58:00 | drsnosrstej kokršpaněl

zaklel si a uspěl si:))

20.10.2008 19:35:00 | Without Love

To mně zaujalo.Je to moc dobré.
Příběhem i veršem.

15.10.2008 22:08:00 | s.e.n

...a to já zase si to přečtu...a ráda...protože sem, do tohoto šuplíku, ráda chodím...

13.10.2008 11:39:00 | Lota

Můj šálek piva! :-)

09.10.2008 09:11:00 | 6thSun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí