Věrnému příteli

Věrnému příteli

Anotace: Nic není vzácnějšího ve vztazích mezi lidmi, než pravý přítel

Věrnému příteli

Mé myšlenky prochází se dnem i nocí,
tam kde noc setkává se s ránem,
jsem silnější, jsem sám svým pánem
a vím, že ten úkol my spolu zvládnem.

Můj věrný příteli,
jsi se mnou na poli širokém
a já chci, aby to všichni věděli,
že s tebou snídám dnes i v jeteli.

Je to věrnost, co nás pojí,
je to síla, co nás zbrojí.
Je to víc než zákon,
víc než obvaz, co rány hojí.

Můj věrný příteli,
ještě včera jsme spolu seděli
a dnes, zítra i každý další den
stojí před námi úkol obtížný.
Věrnost, jež je v srdci mém i tvém.

Podáním ruky stvrdíme přátelství,
které je bez konce
a nezná bezvěrství.

Víra má i víra tvá nás pojí,
jsme jak rytíři,
co na cestu se brojí,
mají strach z cesty,
ale cíle se už málo bojí.

Ten cíl je věrnost,
společná svornost.
Ten cíl je pouto,
životem na věčnost.

Můj věrný příteli,
obejmi mou hruď,
vnes výraz víry do mého srdce,
že věřit ti můžu a sepneme ruce.

Nic nerozdělí nás,
žádná část světa,
ani žádná z jeho krás.
Zachovej věrnost přátelství
a nik nezkřiví nám ani vlas.

A věř, že pokud někdo ublížit by chtěl,
já zápasil bych
a přemohl i davy těl.

Protože kdo ublíží mému příteli,
víc než mně by ublížil.
Mé tělo hradbou přítele by se stalo
a do konce každé křivdy
hradbou být by nepřestalo.

Přátelství je to nejsilnější,
proto chránit ho chci, jak oko v hlavě
svou silou, vírou i vůlí,
tak jak přehrada vodu při záplavě.
Autor greenus, 09.10.2008
Přečteno 634x
Tipy 2
Poslední tipující: Marfuša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Děkuju...taky si to myslím, že není nic silnějšího, než opravdové přátelství...Člověk má spoustu známý, ale přátel jen pár...

10.10.2008 09:20:00 | greenus

Hluboké vyznání. Udělal jsi mi radost. Tak málo veršů je věnováno tomu nejsilnějšímu citu .

09.10.2008 19:27:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí