Temná noc na chladném hřbitově

Temná noc na chladném hřbitově

Anotace: no to nemůže být moc dobré, píšu to ve čtyři hodiny ráno:D:D

Temná noc nad chladným hřbitovem,
kdosi tu zpívá a píseň jeho se nese,
je slyšet všude kolem, zpívá ji voda v řece
i hejkal v lese...

Temná noc nad chladným hřbitovem
a člověk míní, Bůh však mění,
a tato kobka nechť je mým domovem,
ať ona trestem mi je za hříchy v snění...

Temná noc nad chladným hřbitovem,
říkám si, že ráno snad už nespatřím...
Temná noc a všechno řeším s úsměvem,
ač mezi šťastné vůbec nepatřím...

A tma je všude kolem,
jen měsíc nepatrně svítí,
a hřbitov bude každému jednou domovem,
domovem chladným, posledním místem k bytí...

Však do té doby zbývá každému čas nějaký,
a proto, do té doby, žij život lecjaký,
měj v něm dobré víry, vychovej si děti,
ať nevnímáš už nikdy víc jak ti ten čas tak letí...
Autor tmavovlaska93, 11.10.2008
Přečteno 246x
Tipy 3
Poslední tipující: j.c., s.e.n
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smutný hřbitov v ranním chladu,
jedna cesta, křížů pár...
ta hlína zde, poslední dar
na konci žití v listopadu
::
tebe však ještě čeká mnoho jiných darů..:o)
Jiří senior

11.10.2008 11:32:00 | j.c.

Docela hezká,zajímavá.
Jen ta poslední sloka mi tam už nesedí.Podle mého názoru by to bez ní bylo lepší.Ale to záleží pochopitelně na tobě.

11.10.2008 11:11:00 | s.e.n

opravdu zajímavá báseň

11.10.2008 09:47:00 | mikyša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí