Pohřební

Pohřební

Anotace: Jsou věci, které v sobě nepohřbíte, bez ohledu na to jak jsou vzdálené...ale ony nakonec pohřbí Vás:-(

Zachránit co tu není,
vše jenom bude horší,
jdou páni uhlazení,
kůži mívají hroší,

a když mi zkříží cesty,
a když mi zavřou vrata
nedají na protesty,
vyplní rozkaz kata,

ještě se usmívají,
jak černí netopýři
však nůž za zády mají,
jím do srdce mi míří.

Dnes lační po mé krvi,
pro duši přijdou zítra,
nebudu jejich prvý,
a nedočkám se jitra.

Oslaví posvícení,
úspory z kapsy cizí,
pokrytců si tu cení,
a sny v temnotě mizí.

Dárky jsou rozbaleny
pro mě zas nezbyl žádný,
snad dopis vlastní ženy,
dostal ji přítel zrádný,

Na nic víc nečekali,
všechno jsou slova prázdná.
ještě by zabíjeli
ať zmlknou slova blázna.

Popílek k zemi prší,
spáleny nazpět mosty
A jen andělé tiší,
pletou se mezi hosty.
Autor Vincenc Gade, 02.09.2005
Přečteno 361x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smekám též.

03.12.2005 18:49:00 | takova

Opět velké dílo, avšak Honzíku, jak by to vypadalo, kdyby si napsal něco o milo???

05.09.2005 08:54:00 | Hančí

Nádherná! Píšeš, jako by celý svět se proti tobě postavil. Bývá zle i ještě hůř, ale trochu se vzmuž, zase tě štěstí svým úsměvem povznese, zažene neblahé deprese...

03.09.2005 19:00:00 | Krtica

Smekám básníku... Fakt super

03.09.2005 07:33:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí