Válka v člověku.

Válka v člověku.

Anotace: Jedna možná trochu drsnější z nedávných časů, které se nekonečně protínají do současnosti...

Válka v člověku.

Jako by hledala žvýkačku s nejvytrvalejší chutí
pobýhá ztracená zebra z rozbombardovaného ZOO parku
po sutinách domů
a je na nich stejně absurdně doma
jako člověk
který ještě nezapomněl své jméno
co dostal ve chvíli
kdy si sotva stačil poprvé ocucat paleček
na pečlivě vyvařeném prostěradle
v starostlivém pohledu své milující matky...

Loni
v Siera Leone
pronesl člověk poslední slova :
"Abyste mě nezastřelili..."

a pak dostal ochutnat
trošku ze zásobníku
a filmař se mohl přesvědčit
že optika jeho kamery
umí skutečně zaostřit
i padající předmět.
Autor Martin Vodňanský, 07.09.2005
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ufff... tak ta je pořádně silná...

26.09.2005 15:12:00 | Cecilka

Bohužel a jak to tak vypadá..bude hůř.

07.09.2005 21:08:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí