Cihla

Cihla

Anotace: V Británii nelze přehlédnout řady cihlových domků. Můžete z cihlových zdí si toho hodně přečíst.Sám jsem nevěděl kolik je tam toho napsáno.

Zemdlená ruka má tu na zeď píše,
píseň,jež srdcí by chtělo se pjet,
zatvrdlá muka se z rány líže,
pomocí cihlou co smýšlí pár vět.

Poctivě sama svůj příběh si volí,
s cizími osudy neradno plést,
slzavé drama cihličku drolí,
ve šťastném naopak počíná kvést.

Znavená tíseň,smích a úsměv rybí,
vybrousí cihlu zář do zlatých hran,
výsledná píseň kde noty chybí,
zahojil ve zdi ty spousty děr,ran.

V sluneční závěji na boso plavaje,
minoucí slepotu do zítřejších míst,
kde dívky ohnivé z pod víček mávaje
očima, v kterých lze vzrušení číst.

Přežívá cihla však zeď plná napětí,
mizí do země s ní okolní hnůj,
zas hezké dívky jsem vymyslel vzápětí,
tak jako vymyslel jsem život svůj.
Autor Zdenek, 04.11.2008
Přečteno 249x
Tipy 10
Poslední tipující: petříček, Květka Š., Psavec, Mbonita, Bíša, labuť, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň-příběh:-)

04.11.2008 20:38:00 | Mbonita

Krásné...ještě k tomu přidat pár tónů. :o)

04.11.2008 19:26:00 | labuť

Pěkné a hodně myšlenkové. ST! za obsah.

04.11.2008 19:23:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí