Sfinga

Sfinga

Anotace: naslouchejme hlasu živých i hlasu věcí

Kde skrýváš své tajemství,
lví ženo?
V očích, jež hledí
přes propast pouště
až na konec všech dnů?
V písku, který tě objímá
jak závoj zapomnění?
Na rtech, co stvořeny jsou
k polibkům slunečního větru?
Tvá ústa už hádanku nevysloví,
protože člověk ohluchl
ve svistu moderního světa -
a Oidipus je mrtev
Autor Dolma, 11.11.2008
Přečteno 335x
Tipy 4
Poslední tipující: Verule, danaska, BARBYE
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ubohá sfinga, jak dlouho ještě?

29.11.2008 22:36:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí